Motocikli

Motocikli

Čist motor, duga ljubav – Mi znamo kako.

Ako ste svoj motocikl odlučili ostaviti da mirno spava zimski san, dobro je da ga prije toga pripremite. Time ćete izbjeći situacije poput pražnjenja akumulatora, hrđanja rezervoara za gorivo ili pak nešto ozbiljnija oštećenja na vašem omiljenom dvokotaču.
Prije no što spremite svoj motor u garažu, potrebno ga je temeljito oprati. Prljavština, insekti te masnoće mogu naštetiti pojedinim dijelovima. Plastične i metalne dijelove možete operite sredstvima za skidanje i zaštitu od prljavštine i u slučaju potrebe podvrgnuti raznim korektivnim tretmanima poliranja ili raznih oblika zaštite

Nakon što dobro očistimo Vaš motor, preporučuje se zadnja vožnja koja će ga zagrijati na njegovu radnu temperaturu. To je bitno kako bi se ostaci vlage kondenzirali iz motora i auspuha.

Nakon pravilne pripreme motora za zimu, poželjno je prekriti ga odgovarajućim pokrivalom. Cerade za motore dostupne su u brojnim trgovinama, a motor štite od kiše, prašine, vlage te stvaranja hrđe i pljesni koje bi mogle uzrokovati oštećenja. Impregnirano ili pamučno platno nisu dobra zamjena za ceradu jer zadržavaju vlagu. Posljedica zadržavanja vlage je hrđanje i pojavljivanje pljesni, što bi bilo dobro izbjeći.

Bitno je da se vaš motor nalazi na suhoj površini. Na betonu ili prirodnoj podlozi može doći do kondenzacije iz podloge koju cerada zadržava, što može dovesti do hrđanja materijala. Ako postoji ta mogućnost, najbolje bi bilo motor staviti na specijalizirani stalak.

Galerija radova

© Black Pearl 2020 - Sva prava pridržana